till mig själv
Måndag
Frukost
2 kokta ägg, the + ost/skink rullar
Lunch
Baconsallad
Middag
Ingredienser:
600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar
Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost
Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3%
1 dl grädde
Peppar
Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.
Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.
Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.
Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.
Skriver till mig själv så jag kommer ihåg receptet då jag inte har någon skrivare :)
Tack o hej leverpastej!
Tisdag
Frukost Bacon och sallad
Lunch Rester från gårdagen
Middag Köttfärsbiffar med fetaost plus sallad
Frukost
2 kokta ägg, the + ost/skink rullar
Lunch
Baconsallad
Middag
Ingredienser:
600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar
Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost
Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3%
1 dl grädde
Peppar
Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.
Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.
Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.
Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.
Skriver till mig själv så jag kommer ihåg receptet då jag inte har någon skrivare :)
Tack o hej leverpastej!
Tisdag
Frukost Bacon och sallad
Lunch Rester från gårdagen
Middag Köttfärsbiffar med fetaost plus sallad
Kommentarer
Trackback