Träning!

Jag har så lätt att komma av mig med träning, men när jag väl är där så är det så jävla roligt! Viktigt är det med musiken, jag måste ha musik med mycket fart i och mycket dunka dunka:) Ibland får jag till och med rysningar när det är sån musik och när det bränner i benen. Pratar nu om spinning.
Va förut på 2 timmars spinning, och gud så skönt såhär efteråt. Och tiden gick så fort! Jag älskar verkligen spinning, är verkligen min grej!

Nu i veckan ska jag träna varje dag förutom lör...och får se söndagen om jag hinner. Har bokat Stora lyx spadagen där med mamma o sis... fick ju det av pappsen i julklapp, ser framemot det sååå mkt!
Och det blir mkt lax & kyckling & sallad... hela veckan ut. Ska köra på ett tag nu, super seriöst, inte unna mig ngt på helgen heller. För det funkar inte för mig, då blir det fre, lör, sön istället. Har stått still på vågen länge nu, går upp på helgen och ner på veckan så det blir liksom varken eller.


Imorgon blir det stor och liten på förmiddagen, sen vet jag inte vad vi ska hitta på? Måste plugga iallafall. Ska fördjupa mig om ett ämne, och har velat vad jag ska skriva om, först tänkte jag skriva om Hells Angels, men finns så lite info tycker jag... men nu tror jag det blir bermudatriangeln...men vet inte? Tips någon?
Jo, sen måste jag ringa Emelie om klipp/färg tid också..ser förjävlig ut i håret. Hoppas hon har tid i veckan!!!


Sen mina vänner, ska jag boka kryssning också, i juni... 2 dagar till Tallin, Black and White crusie...åååååååååå det va sååååååååååå roligt då jag åkte för 2 år sen! Helt underbart!
Har säkert lagt upp klipp därifrån förut men ni får det igen :P











Hejdå!

Vårnytt..



Va ju som sagt i stan i helgen, åkte ner runt två, mötte upp Therese inne i stan, vi vandra bort på barista och drack chailatte och surra skit, mkt trevligt! Sen åkte jag upp till mamma o gjorde mig iordning. Därefter gick jag, mamma, linda o elin ut o käka, mkt trevligt :) Sedan åkte jag o mamma bort på railway eller va de heter, blev en och annan shots för mkt... men de va kul!

Lördagen, sjukt bakis, tog bussen ner på stan med mammsen, shoppade lite kläder åt Troy och åt mig själv, och tog en lunch. Sedan hem igen och åt en god middag. Jag gjorde mig iordning för en till utekväll :) Fixade skjuss bort till Therese och förfestade, surra surrade och surrade....vid tolv åkte vi in till stan och gick på Oscar, första gången jag va där... jag kände mig ung! HAha. Så tvingade med Therese på aveny istället... där blev det shots på shots... tills vi inte orkade mer och åkte hem vid 3, hahaha!

Söndagen vaknade jag relativt pigg.... tog bussen ut till birsta i snöstormen. Handlade på barnenshus, birsta och IKEA. Rätt skönt att gå själv faktiskt. Sedan kom mamma med bilen så jag fick packa in allt. Och senare åkte jag hem till mina älsklingskillar! Som jag saknat dom! Har aldrig vart borta från Troy två dagar... de va för länge! Det kommer dröja några år innan jag är det igen kan jag lova!

Igår beställde jag hem lite nya saker till hemmet. Nya vårgardiner, gröna fräscha:) Ny lampa, duk och stolsdynor. Och även en prydnadsängel, som ska stå på nya byrån i hallen. Vi har målat om i hallen, och har köpt ny byrå, spegel, hatthylla och skohylla. Kommer bli sååå fint!



Nej, tro om man ska ta o plugga lite... Hejdå!

Redo för utgång!




Två fulla Theresor



Bon och Troy




Mammas finaste!



Världens bästa!








Troy<3

Jag kom och tänka på nu, hur resan som mamma har varit det första året.
Vill börja med att säga att det är det underbaraste man kan vara med om, jag har aldrig vart med om en sån känslovåg som när Troy las på min mage. Och timmarna efter det, man låg vaken i dagar och bara tittade på honom och tyckte att han va de finaste man hade sett. Samtidigt som rädslan va där, va rädd att han skulle sluta andas och att han skulle försvinna ifrån mig.

Timmarna efter att han hade kommit blev jag så otroligt rädd. Så fort han rörde på sig, så fort han hostade till så fick jag hjärtklappning och tröck på larmknappen inne på BB så personalen fick komma, jag tyckte han andades konstigt, första natten plingade jag på knappen säkert 30gånger och då överdriver jag inte. Jag lät knappt Johan ta i han, bara jag fick göra det. Alla som va och hälsade på, frågade jag inte om dom ville hålla i han. Utan jag ville bara att han skulle vara i min famn. Johan fick knappt byta en blöja. Då han fick gulsot (vilket jätte många nyfödda får) trodde jag han skulle få hjärnskador, då jag frågdae läkarn va de värsta som kunde hända, och han sa att de va att dom får hjärnskador om man inte upptäcker det i tid, vilket man alltid gör. Men det ettsade fast i mitt huvud, hjärnskador. När vi gjorde sista läkarkontrollen innan vi åkte hem, så tyckte läkarn att hon inte fick nån ljusreflex på hornhinnan på ögat, fick då remiss ner på ögonkliniken, men där fick dom ljusreflex. Men vi fick ändå en ny tid om en månad så en till fick titta för säkerhets skull. I en månads tid, gick jag runt och va rädd för att han va blind på ena ögat. Konstigt att inte Johan fick spader på mig :) Men den där överdriva rädslan gick över, efter nån månad.


När Troy blev 4 månader, vände hans sovning totalt. Från att ha sovit hela nätter (med undantag för att ammas 1-2 gånger på natten), till att vaknade vare och varannan timme och gnällt. Han har varit OTROLIGT MAMMIG, när vi va borta hos folk va han som orolig mest hela tiden, ingen annan fick hålla i honom knappt, ibland fick inte ens nån titta på honom så blev han ledsen. Så det resulterade ju att man inte kunde ha någon avlastning. Kunde liksom inte be mamma komma hit och hjälpa mig när det va som värst, när man hade sovit 2 timmar per natt en hel vecka, för han vägrade va hos nån annan än mig eller Johan. Sen första gången han fick ett anfektanfall, han skrek så han tuppade av, svimmade. Där stod man, med en liten avsvimmad bebis i famnen och tror att han dör. Mamma min va också med om det en gång när hon skulle ha honom när jag gick ner till tvättstugan. När jag kommer upp står mamma och bokstavligen SKAKAR och säger att jag ska ta honom, fick ju för mig att hon hade råkat tappa han eller nått eftersom hon va så rädd. Sedan berättade hon vad som hade hänt, och att hon också trodde att han höll på att dö, och hon grät, verkligen grät av rädsla. För ingen av oss visste ju vad det var för nått.

När han va 9-10 månader, när jag slutade amma  vände allt... verkligen allt. Han tog nappen, han sov hela nätter (förutom välling en gång på natten), han kunde vara på golvet själv i några minuter utan att vilja upp i famnen, han kunde vara i andras famnar i längre stunder utan att bli ledsen.

Jag har fått för mig (detta är väldigt långsökt), men min tro. Det är att när han föddes, så fick vi ett otroligt starkt band, för jag va så himla rädd om honom och lät ingen annan hålla honom. Men sen även, när Johan va liten, han va också otroligt mammig, och va det väldigt länge. Och alla barn är väl mammig, men Troy har varit och är fortfarande väldigt, otroligt mammig.

Skulle faktiskt vara mysigt om jag och Johan kunde göra något på tumanhand snart, typ en bio eller nått. Vi har ju inte lämnat bort honom till någon än. Och jag vet inte om jag klarar det riktigt än, känns inget bra varken i magen eller hjärtat att veta att han kan skrika sådär hysteriskt för att han vill till mig eller Johan.

Jag trodde verkligen inte att man kunde vara så rädd om en människa. Jag hade ju mina aningar om att det skulle vara en känsloberg och dalbana att få barn, men gud... det va bergochdalbana gånger miljoner :)


Jag älskar Troy så otroligt mkt, är så glad att just han är Troy, och mitt barn! Han har fått mig att bli en mycket starkare människa, han har fått mig att inse vad som är viktigt är livet!! Han är mitt liv, mitt allt!


Nu ska vi måla!

Tidsfördriv...

Fyra filmer du kan titta på om och om igen:

1. Jag kan inte titta på en film flera gånger, inte två gånger. Bara 1 gång, hur kul är det att titta på samma film flera gånger????

Fyra ställen du bott på:

  1. Ljungaverk
  2. Oslo
  3. Fränsta
  4. Sundsvall

Fyra TV-program du älskar att titta på:

  1. Grey´s anatomy
  2. Desperate housewives
  3. Cops
  4. Halv 8 hos mig
Fyra platser du har varit på semester:
  1. Thailand
  2. Gran canaria
  3. Bulgarien
  4. Portugal

Fyra webbplatser du besöker dagligen:
  1. Facebook
  2. Kissies blogg
  3. Katrin Z blogg
  4. Hotmail

Fyra av dina favorit livsmedel:

  1. Mjölk
  2. Kött
  3. Sallad
  4. Blomkål

Fyra ställen du skulle vilja vara på just nu:
  1. Thailand
  2. Dominikanska republiken
  3. Frankrike
  4. Italien


Fyra av dina favorit saker att göra

  1. Vara med min älskade Troy
  2. SOVA
  3. Vara med min älskade Johan
  4. Titta på en bra film

Fyra personer du älskar
Kan inte säga 4 personer bara...

1. Min familj
2. Min andra familj plus Johans familj
3. Mina vänner
4. Alla andra i min släkt

Underbara dag!

Har haft en mkt bra dag idag. Jag o Dojjen klädde på oss och gick ut på en promenad, han somnade åsså gick vi hem igen då Maria och Bon kom hit, ytterst trevligt! Surrade, fikade, lekte, åsså kom svärmor hit vid tolv, vid halv ett knackade pappa på dörren, ville ha kaffe innan resan mot Oslo. Johan vakna han med, så han gjorde oss sällskap.

Senare åkte jag o storhandla medans Johan, maria, dojjen o Bon va ute på en promenad. Sedan hem igen, plockade in varor och började med maten- hemgjorde köttbullar, med sås, potatis och morötter. SÅG mkt gott ut, då jag inte kunde äta det eftersom det är ströbröd i köttbullarna. Medans jag fixade maten knackade Elin o Linda på, kom in o surra en sväng :) Trevligt!
Efter maten busade vi ett tag till, tills de va dags för mig att gå ner på träningshuset och köra ett pass, mkt skönt... men så jävla surt att man inte kan köra lika hårt som förut... fan jag blir tokig på dessa kolhydrater. Annars när man spinner så brukar det spruta svett, det rinner på armar, ben, ansiktte o bröst... men nu är det inte så. Benen bär mig inte. Men ändå vill jag inte äta nå kolhydrater innan heller, får nästan som ångest och det känns som att jag inte förbränner lika mkt fett då. Hmmmmm....


Imorgon ska jag på cellprovtagning... åsså ska vi umgås med Maria och Bon :) Så kul att se lillgrabbarna ihop... nu leker dom verkligen ihop :) Gud så söt dom är!!!!!!!! På kvällen ska jag sola och träna...


Helgen ser ut som så...

Fredag; Åka ner till stan, själv... ut och äta med mamma och ta nån öl o surra massa :)
Lördag; SHOPPING... både ikea, birsta och willys. Hade tänkt gå ut, men helgen innan löning verkar ingen kunna eller vilja gå ut, anledningen till att jag har råd är att mina csn pengar ramlade in lite sent idag istället för förra månaden!! Så då blir det hemgång istället... Kanske går ut på mittis nästa helg istället, men jag tycker det är sååå mkt roligare att gå ut i stan, på mittis är det samma musik år ut och år in....samma samma samma. Men visst kand v ara roligt också ibland...

MEN, är det nån avbokning på åre holliday, så åker vi dit istället, hela våran lilla familj :)












1 år.

Nu är värdens finaste hela 1 år gammal. Hans födelsedag va hus mysig som helst, han fick massa fina paket och va hur pigg o glad som helst även fast han hade diareé. Jag kände mig dålig under dagen och det fick jag smaka på senare på kvällen. Världens magont och kräkning...men gick över dagen efter.

Nu är diareen borta tack o lov och han äter som han ska :) Idag åt han samma mat som vi, makaroner, ärtor och korv, hgan satt och sa "mmmhmmm" efter varje sked och ville ha mer då det va slut på tallriken :) Korv är verkligen en favorit! Så himla kul, han som har totalvägrat våran man!

Idag har vi varit på 1års kalas hos Oliver, medans vi va där målade Johan om i hallen, och ska målas om en omgång till imorgon, kommer nog bli fin fint :) Har lite svårt att bestämma mig vad vi ska köpa för nått, om vi ska ha hatthylla och skohylla, eller om vi ska ha en byrå, för vi har inte så stor yta att möblera på heller, kan inte bestämma oss för vad som blir bäst... hmmm.

Nej, nu ska jag ladda upp lite bilder tänkte jag, på världens finaste!













Tog sån tid att ladda upp bilder så ni får inga fler :)

Nu blir det film o chips! HejDå!

Älskade lilla barn.

Detta skrev jag för ett år sedan.

t 09 Februari, 13:20


"Det blev Sundsvall.

Fast sju imorse. Vaknade runt fem ännu en gång utav att det är dyngblött i sängen.
Såå, jag ringde ner igen och dom tyckte vi skulle komma ner.
Ctg-kurvan såg jätte bra, bäbis hjärta slog som de skulle och jag hade rejäla sammandragningar...
Slängde upp benen i gyn-stolen, den som vi alla älskar så mkt...ELLER INTE... dom va jätte osäker på om jag hade vattenavgång eller inte... även fast dom va två som skulle fastställa...efter många om och men... så kom dom fram till att det är nog slemproppen ändå... även fast det va så vattnigt vissa gånger.
Dom tyckte vi skulle vara kvar i stan över dagen, om vi kanske hade ngt ärende eller kände nån... utifall det skulle bli ngt under dagen... eftersom det är en bit att åka från Ånge. Men vi bestämde oss för att åka hem ändå, jag är så jäkla förkyld, fruktansvärt ont i benet och samtidigt så har jag starka sammandragningar som gör ont... då vill man helst vara hemma... ligga i sin egen säng och så... jag tror ändå inte att de blir ngt idag... isåfall imorgon eller övermorrn... det kanske till och med går över...vem vet??? Jag tror iaf att jag hinner med mvc-besöket på Onsdag!!! =)

Jag har iallafall fått sovit en halvtimme nu då vi kom hem....ska lägga mig ner igen och försöka med en halvtimme till!=) Känns mkt bättre nu då man vet att aldrig e bra med lillen där inne ... man blir ju så orolig!"



På återseénde!

(
senare under kvällen)


Ja, alltså nu börjar det göra riktigt ont i sammandragningarna... dom är ju fortfarande oregelbunden...som mest cirka 15min mellan varje och ibland är det bara 5-6 min mellan... vissa gånger gör det mer ont än andra.
Men grejjen är den.. att vad är det för skillnad på en förvärk och en riktig värk? Jag vet ju att oftast om det är en förvärk, så försvinner smärtan om man rör på sig eller tar en dusch eller dylikt... men nu har jag testat de där med att röra på mig... ibland hjälper det och ibland inte alls... såå... är det förvärkar jag har????
Fasiken, man blir ju så osäker på allt... well, än på länge äre ju inte dags... men ändå har man ju skräckbilden i huvet... att man knappt hinner till Stöde så sätter krystvärkarna igång... och då finns ju det inte så mkt att göra...haha! Nej, skämt o sido... orolig är man ju trots allt i vilket fall som helst!!!

Denna natt lär ju bli rolig =) Och ett plus är ju att nässprayen knappt fungerar och att jag har börjat få ont i örat....STACKARS MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Ja, och den natten sov jag inte många minuter. Klockade minutrarna som fortfarande oregelbunda.
Jag ringde Helené minns jag där på morgonkvisten, och hon fick höra mitt stönande, haha. Ringde Johan som va på jobbet vid tio och sa att det nog va dags nu. Och han frågade om jag va riktigt säker, eftersom att vi dagen innan hade fått åka in när jag trodde vattnet gick. Hehe. Och tur va väl det, att vi åkte in... annars hade jag nog tagit livet av mig av smärtan i bilen....hehe.



Idag har vi varit på 1-års kontrollen. Gick sisådär. Troy har fortfarande diarée, allt, verkligen allt rinner igenom. Vet inte hur många blöjor jag har fått byta idag. Och hur många klädesplagg och duschningar. Stackars liten. Han blev gnällig redan i väntrummet på bvc, så det va ingen höjdare att väga o mäta heller, och verkligen inte när doktorn skulle titta på han. Han hade knappt gått upp ngt alls sen sist, tror jag det när han inte får behålla ngt. Usch, de va inge roligt alls. Och han skrek ju igenom hela besöket och sprutorna gjorde verkligen inte saken bättre. Men så fort jag o Troy blev själv i rummet när jag klädde på honom blev han lugn, mammas lilla hjärta. Sen somnade han på 2 röda i vagnen.

Nu ikväll har vi städat och fixat klart allt tills imorgon. Har bakat både kanelbullar, misslyckade drömmar, hallonmuffins och sockerkaka, och gjort gräddtårta. Måste på affärn imorrn och handla de sista till tårtan bara. Har blåst upp ballonger som ligger i vardagsrummet tills imorgon då han vaknar :D Tycker det är så roligt att fixa och dona till han. Ska bli så kul att se då han öppnar våra paket också, iiihhh jag längtar :) Det är som julafton för mig det här :) Hehe.
Mammas lilla hjärta. Hur kan man älska en människa så? För mig är det ofattbart. 1 år imorgon, det är så himla ofattbart. Ett helt år har gått. Det har inte varit en dans på rosor, verkligen inte. Men det har samtidigt varit den lyckligaste tiden i mitt liv, och tänk att jag ska få leva och ha han vid min sida tills jag dör? Han kanske inte vill bo hemma med mig tills han dör, hehe... (men det får han gärna om han vill ) :P, men att jag alltid kommer ha honom, han är mitt barn... vårat barn! Åh vilken lycklig känsla! Jag älskar Troy så mkt så jag nästan blir rädd ibland!


Nej, nu ska jag hoppa i säng så man orkar med morgondagen! Troys 1 årsdag :)


Godnatt!





Psykopat

... jag rös i hela kroppen när du ringde, paniken kom krypandes innan du sa att du iallafall stod på benen. Tårarna, ilskan kom. Min fina lilla, ingen får göra dig illa, ingen. Jag kände det på mig. Det va därför jag sa att du skulle ringa, ifall att.... Jag hade rätt.
Jag hoppas han får vad han förtjänar. Jag älskar dig, du vet vem du är!


Gissa vad som hände idag. Jag gjorde hemlagad potatismos och ungsgratinerad falukorv, gissa vem som åt som en häst om inte Troy?! :) Första gången han äter ngt som jag gör utan att rysa och göra grimarser, så kuuuul! Men lillen har varit gnällig hela kvällen i princip, till och från. Jag va alldeles trött i skallen av allt gnäll o Johan va inte hemma. Han va dötrött strax innan 7, men vägrade somna, tålamodet va INTE de bästa kan jag säga, när jag hade så mkt som skulle göras och fixas. Tillslut satt jag han i matstolen så fick han titta på när jag gjorde bulldegen, skrek o gnällde... tillslut hör jag brak...då jag tar upp han har han bajs ända upp till nacken :( Eller kan man kalla brunt vatten bajs? Bara in i duschen båda två...efter duschen, ny jamas o blöja somnade han på 2 röda... stackars liten! Jag ringde Johan och grät mängder för jag fick så dåligt samvete för att jag har varit irriterad på han och nästintill låtit han skrika.... fattade ju inte att han hade ont i magen :( Mammas fina lilla hjärta! Guuud, kan inte magonten gå över nångång ???? :(

Bullarna blev goda, har ätit både 1 bulle o bulldeg, fy mig! Komme snart ha gått upp allt jag gått ner :(
Imorgon ska vi köpa allt till tårtorna jag ska baka, och hämta tårtformar får jag inte glömma!
Sedan kl 1 år det 1-års kontrollen...o vacination.


Ne, det får räcka för ikväll, jag är helt slut!

Kanske dags?

Kanske dags för ett inlägg?

Vi har varit sjuklingar, både jag o Dojjen, först världens förkylning med feber och allt som hör till. Igår spydde Troy 3 gånger på morgonen, trodde det va magsjuka, men det gick tills sig under dagen efter lite sömn och proviva. Så v et faktiskt inte varför han kräktes sådär. Så fort han fick nånting i magen så kom det upp lika fort. Han bajsar väldigt illaluktande, men inte spec mkt.  Han äter inte heller direkt som han ska och han dricker inte speciellt mkt vätska heller. Han har inte kissat på hela dagen. När han låg på skötbordet och jag bytte blöja så kom det 2-3 droppar kiss och så gallskrek han, 1 minut senare gör han om samma sak. Jag ringer då sjukvårdsrådgivningen, men dom trodde mer att de va magknip och det va dörför han tröck på och att de "råkade" då komma kissdroppar, eftersom han inte har någon feber, och att han har fått för lite vätska. Men vad gör man när han inte vill? Jag kan inte direkt tvinga i han med våld. Nåväl, nu har han druckit över 250ml välling och sover sött, så det borde komma kiss under natten.

Men han är go och glad som vanligt, busar och skrattar. Men imellanåt är han inte som han brukar, som igårkväll va han SUPERTRÖTT, grät och gnydde men vägrade somna. Vid elva så somnade han tillslut, jätte orolig.
Mamma lilla älskling, jag hoppas det är nån slags av magsjuka som spökar, så det inte är ngt annat konstigt. Man blir så orolig.


I helgen har det varit lungt. Åkte hem från stan i fredags så Johan kom. Har ätit onyttigt hela helgen, igen... suck. Jag klarar mig så fint på veckorna men på helgen så klarar jag det inte. Känner mig som en uppblåst, fet kossa!

Johan har hunnit bli hela 26 år också! Jag fixade och trixade och köpte ett Xbox med tillbehör till han, från mig o dojjen, hans mamma o lasse o karin o kjellåke och min mamma o pappa. Gissa om han blev glad??? Jag tror det nästan kom en tår, haha :) Min älskade Johan!

Jag skickade in bilden till tidningen för sent också, men håll utkik på lördag i ST, och i Dagbladet, vet inte vilken dag dom har barngrattis där? Men håll utkik iaf :)



Tänk, för ett 1 år så var man höggravid :) Bara väntade och väntade, med spänning och nervositet...ett helt år har gått sen våran lilla ögonsten kom till världen.... Detta skrev jag för exakt 1 år sen;

7/2-09

Jag tror minsann slemproppen lossna inatt... det betyder att det händer ngt där inne iaf =P

Har ont i ena skinkan så jag tror jag ska spy snart... ischias önskar jag inte nån, inte ens min värsta fiende!
Jag går som att jag har skitit på mig, det känns att han ligger långt ner nu må ni tro...
Nu vill jag att de ska hända ngt mer.... ge mig smärta i magen tack =D
Tänk om man skulle gå gravid och växa i 9 månader till... HUJEDA MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Älsklingen handlade världens brakfrukost imorse...de va vi värd! Inge mkt sömn alls inatt... är helt färdig! SKulle egentligen till SUndsvall idag men vi hoppade det, ingen av oss har orken...


Nej, nu blire tven och sängen... orkar knappt hålla ögonen öppna....