Shopping!

Först blev det drakborgen, Dojje kunde knappt äta sin lunch då han skulle titta på allt :P Åkte ruchkana och åkte drake, mammas lille kille börjar bli stooor! Bilder laddar jag upp imorgon eller så!

Sedan blev det BirstaCity för hela slanten.

5 bodys
1 par skor
1 overall
1 par tofflor
1 mysdress
1 par mjukisbyxor
1 tjockare huvtröja
1 mössa
Vantar
2 par kalasbyxor
3 par strumpor
1 par tjockstrumpor
2 par pyamaser

Sen åkte vi bort på Barnens hus & köpte en leksak och 2 bollar åt lillfisen:)


Själv köpte jag mig ett linne & ett par örhängen som jag tänkte ha på mig på fredag då vi ska på surströmmingskiva nere på brandstation, trevligt!


Efter shoppingen åkte vi hem till mamma o pappa och fick oss en middag, trevligt. Innan maten blev klar, drogj ag med mig syrran och storhandlade mat.
Vid halv sex for vi hem, Troy somnade på 2 röda... gud, han va helt slut stackarn! Då vi kom hem blev det gröt och en massa massa massa mys innan han tillslut slocknade i pappas famn, gullungen!


Imorgon tänkte jag börja dagen med en morgonpromenad, och då tänkte jag att lilLDojje ska få inviga nyoverallen... :) Köpte en i fleece, som jag tänkte han kunde ha nu i höst! Jätte mysigt va den!
Senare på kvällen blir det nog träning, om inte Johan ska på möte.


Nu ikväll har vi satt upp diskmaskinen, men det blev inget bra alls...ser jätte konstigt ut... men gud så skönt att slippa o diska... men jag vette tusan... varken jag eller Johan tyckte det såg nå bra ut. Får se hur det blir...



Nej, nu ska jag krypa ner bredvid min prins, mitt allt!

Nattinatt!

Tacksam.

Har egentligen inget att skriva.

Har en lugn & skön helg, utan en massa måsten... jag låter det vara stökigt & smutsigt i helgen, har ingen ork känner jag.
Hjärtat har åkt på att jobba så jag sitter här själv och lyssnar på musik, sjukt vad vissa låtar kan framkalla vissa känslor... Inget jag vill dela med mig av dock.


Troy sover sött. Gud så jag älskar denna unge, ordet älska räcker inte. Han gör verkligen hela min värld, hela.

Marie<3

Önskar jag hade kunnat gå på begravning som är idag, och ta ett sista farväl................................


Igår gick det verkligen upp för mig, att hon verkligen är borta, att man aldrig mer kommer få se henne eller höra av henne.
Men i minnerna finns hon alltid kvar.


Jag hoppas du har fått ro i själen, och att du sover gott <3

Måste bara...

Måste bara få ut mig lite ilska.


Folk som pratar om och kommenterar saker om barn, och tror sig veta saker, och jämför barn med andra... som inte ens har några egna och inte ens har en aning om vad det handlar om att ha egna barn, tycker jag kan slänga sig i väggen!

Troy har varit en rätt så krävande bebis, och väldigt bestämd ända som födseln. Hade lite problem med magen från början också. Har skrikigt rätt så mycket om dagarna, skrikit så vi till o med åkte ner på akuten med han för vi trodde det va ngt fel, te x pungbråck, öroninflammtion eller liknande, men det va ju gaser och magont.
Han har skrikigt så han har blivit alldeles blå/lila och tuppat av.
Sen han va 4 månader har han inte velat sova på nätterna, vilket jag tror kan avra nattskräck eller drömmar, då han knappt är vaken då han skriker. Han sov alltid i sin säng fram tills då. Nu sover han med mig, vilket inte gör mig ett dugg.
Alla gör vi olika, och alla barn är olika, men JAG tycker Troy är för liten för att sova i eget rum, och dels så ammar jag fortfarande också, och tycker det känns otryggt att inte ha han i vårat somrum också.


Att sen folk påpekar att vi kanske har gjort ngt fel, för att han skriker så mkt på nätterna och inte sover i sin säng, att vi kanske har tagit upp han för snabbt så fort han har skrikigt, för "en del" som är lika gammal som Troy sover ju till o med i eget rum och sover igenom hela nätter.
Och att sitta och säga sånt, när man inte ens har egna barn... får mig att koka inombords. Vad vet du egentligen? Skulle vara himla TREVLIGT att se sen om du får några egna barn, då ditt barn skriker tills det tuppar av, och kanske till och med ligger o krampar... eller om tårarna bara sprutar, för att ditt barn vill ha närhet, om du fortfarande tittar på och låter det ligga där och skrika. Gör du det, anser jag att du inte har ngt hjärta, inget hjärta alls.



Imorse hände det som inte fick hända. Troy rulla ut från sängen och ner i golvet, jag låg och sov och vaknade av en hård duns, och hittade Troy på rygg på golvet. Jag fick panik, hjärtat bultade 3958290587239 gånger för fort... Troy grät inge länge utan tittade mest bara på mig o flinade. Jag höll tillbaka gråtet och ringde Johan som va på jobbet, jag va så chockad så jag vet inte vad jag sa. Jag kunde iaf inte nret till sjukvårdsupplysningen, så han kom hem såklart. Vi ringde och det va ju inge fara med han.
Och att även där kommentera, att sängen va ju inge hög...balblabla... näe, men vänta... din 7 månaders åker i golvet med huvet före, är det konstigt att man blir orolig och upprörd??


Alla barn är olika. Jag skrek inte en gång, i princip...somnade klockan 6 på kvällen, sov till klockan 6 på morgon, somnade om och sov till 9. På dagarna sysselsatte jag mig mest själv eller låg bara o titta på mamma eller pappa. Syrran va likadan.
En del får barn med kolik som skriker dygnet runt tills dom är 1 år... dom mammorna & papporna beundrar jag, hur man klarar det, men man är starkare än vad man tror.


Gud jag är så trött på personer som ska tro sig veta saker,

Så mycket!

Gud det är så mkt som jag behöver handla, vill handla iaf :P

Dojje behöver rätt mkt han också bl.a

Jacka
Skor
Vantar
Mössa
Bodys
Pyamas


Har hittat en jacka på pOp, men den va så dyyr :( Slänga ut 800 spänn på en jacka han kommer kunna ha i 2 månader innan det är daxs för overall, känns inte så kul. Det är iaf en dubbeljacka med fleece på insidan åsså är den vindtät, skit fin va den! Men han har ju en fleecejacka sen förut, så kanske man ska slå till på en skaljacka bara, dom e ju liiite billigare iaf, jaa...det återstår att se!

Sedan skulle vi behöva köpa en byrå & en bokhylla till Dojjes rum...

Och jag skulle vilja ha lite kläder jag med...suck. Gud, snälla låt oss vinna på lotto på onsdag!


Ja, vad har vi gjort idag? Inte mkt. Gått runt forsön, lekt & myst. Städat lite har jag också gjort. Men ändå är jag dödstrött... funderar på att gå o lägga mig nu redan....

Troy har haft 2 kanon nätter i rad nu, vaknat en gång vid 4 o velat tutta, sedan somnat om till 6, helt gudomligt :) Och ändå är han sjuker... min lilla prins! Hoppas de håller i sig!

Tack :)

Tack för den fina kommentaren, vore skoj o veta vem du är :)


Tog mig ett spinningpass ikväll med... skönt! Kommer inte kunna träna på hela veckan som kommer, då Johan har jour :( Hoppas man inte kommer på latsidan och inte ens tar nå långpromenader...


Troy är fortfarande sjuker, dock ingen feber... men hostig som få, har sammanlagt sovit en halvtimme på hela dagen, pgr av den förbaskade hostan :( Lillfisen min, hoppas de blir bättre snart! Nu ska jag krypa ner bredvid min sjukling o sova!

Natti

Då va fredagen över!

Mån; Core & spinning
Tis; Core cirkel & spinning, försov mig till coren, ingen ursäkt, jag vet!
Ons; Challenge
Tors;Spinning
Fre; Spinning


Då va fredagen över.
Myst, haft besök av mamma, tränat, busat, städat, fått en supergod middag av älskling, nattat en övertrött Dojje som inte ens ville ha gröten, sett på Idol... ska jag nu ta o krypa till kojs!


Trevlig helg! Natti

Huga.

Mån; Core & spinning
Tis; Core cirkel & spinning, försov mig till coren, ingen ursäkt, jag vet!
Ons; Challenge
Tors;Spinning
Fre; Spinning


Min lillnisse e förkyld för första gången:( Snoret bara rinner, torrhosta och slemmig i halsen.... Han somnade inte fören kvart över nio ikväll, förstår jag det med allt snor, hua, önskar jag kunde byta med han. Han är ju så hjälplös o liten o söt. Efter promenaden imorse och lunchen, så la vi oss både två, de va såå supermysigt, hud mot hud under täcket, åsså snutte han lite, sen la han sitt söta huve på mitt bröst och tvärslockna...då va klockan kvart i tolv, vi sov till tre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sjukt skönt!!

Va på HLR kurs förut på småbarn, väldigt lärorikt. Vi tittade på en liten filmsnutt om en flicka som satt i halsen, jag fick gåshud och tårarna va nära, även om den va dålig gjord. Jag gråter för allt, lika mycket som när jag va gravid, gråter om jag ser två stycken pussas på tv, gråter om någon e bra på Idol, gråter för princip, ja allt...sjukt känslig! Nåväl, som sagt, mkt lärorikt, men jag hoppas för allt i världen att man aldrig ska måsta behöva använda det vi lärde oss, jag är livrädd att Troy ska sätta något i halsen, verkligen livrädd! Känns som att jag kommer ge han purémat tills han blir tio år!
När syrran va liten satt hon en hel fiskbulle i halsen. Jag va väl runt 5 år, så va vi uppe o momma o moffas sommarstuga, jag tänkte väl inte på det utan la bara på en hel bulle på hennes tallrik, ja och den tog ju hon upp och svalde hel... gissa om det vart igentäppt i halsen? Minns att jag ställde mig upp och satt händerna för min mun, tittade på medans momma gjorde allt för att den skulle komma upp, minns syrrans blå/lila/vita ansikte och hennes blå/lila/vita ansikte... tillslut sprang jag bakom huset och grät och trodde hon va död. Tillslut kom moffa och hämtade tillbaka mig, åsså tittade vi på fiskbullen som satt i hörnet av balkongen, som tillslut hade kommit upp, i sista sekund. Sen dess är jag livrädd, jag minns det som igår.
Jag hoppas jag aldrig mer behöver uppleva det.

Efter kursen körde jag ett spinningpass, mkt skönt! Sen hem o mystse o pussa på min lilla sjukling... som nu sover så sött!

Imorgon kommer mamma hit, ska äta middag med oss innan hon ska på utomhusbio!


Näe, nu blir det sängen... gissar på en dålig natt inatt också!


Hejdå!

Då va onsdagen förbi

Mån; Core & spinning
Tis; Core cirkel & spinning, försov mig till coren, ingen ursäkt, jag vet!
Ons; Challenge
Tors;Spinning
Fre; Spinning


Började dagen med en promenad runt forsön med Elin & Oliver, härligt:) Sedan kom pappa på besök, mkt trevligt!! Nu har mamma o pappa hyrt stuga i Lofsdalen... över jul, jag, Johan, Troy, mamma, pappa, syrran & moffa... gud så mysigt :) Va lite skeptisk först, är väldigt mån om traditioner osv, men som pappa sa... hur mysigt kommer det att vara att fira jul i en lägenhet?? Nu när dom inte har hus längre... och ju mer jag tänkte på det, ju mer höll jag med. Det kommer bli supermysigt!

Efter att pappa hade åkt tog jag o Dojje på oss kläderna, satt han i bärselen åsså gick vi ut en sväng i de fina vädret. Sedan vid två kom hjärtat hem och vid tre knackade det på dörren, då va det moffa som kom.. han hade med sig bakelser, ( som jag såklart tackade nej till), han stannade på middag också, mysmoffen! Dojje satt o skratta åt han bra nog länge :P Precis när han gick, så kom svärmor hit, hon tog med sig Troy ut i vagnen på en liten promenad:)
Kort efter att dom kom tillbaka så gick jag o tränade, blev helt färdig efter träningen ska ni veta... hujeda mig!



Imorgon är det rätt späckat schema...

*Morgonpromenad
*Minisjung
*Hjärt & lungräddning, utbildning på bvc
*Träning


Och då va torsdagen slut o sen vart det fredag helt plötsligt... vart tar veckorna vägen????


Jag och mitt älskade lilla hjärta!



Gungar i lekparken:) Åååå vad jag älskar denna pojk!


.....

Mån; Core & spinning
Tis; Core cirkel & spinning, försov mig till coren, ingen ursäkt, jag vet!
Ons; Challenge
Tors;Spinning
Fre; Spinning



Jag hoppas på en bättre kväll imorgon...

Skönt!

Mån; Core & spinning
Tis; Core cirkel & spinning
Ons; Challenge
Tors;Spinning
Fre; Spinning


Efter träningen då jag kom hem hade hjärtat vart o köpt sallad nere på shish, gotti!:) Dojje sover, hjärtat är och tränar, maten i magen & nu blir det duschen!


På återseénde!

Håller fast.





Började dagen idag med en promenad runt forsön så Dojje fick sova en svätt efter gröten. Sedan har vi haft besök av Elin & Oliver, trevligt :)
Ikväll blir det först core, därefter spinning e de tänkt.

Hade tänkt såhär nu i veckan...

Mån; Core & spinning
Tis; Core cirkel & spinning
Ons; Challenge
Tors;Spinning
Fre; Spinning

Om jag skriver det här på bloggen, så är det bara att bocka av sen, och då vill man ju inte direkt fuska heller;P Men, nu tycker jag bara att det är roligt att träna, känner aldrig att.."näe, jag orkar inte". Men det kommer väl det med.



I lördags förresten så va vi o badade med Dojje, han va först jätte försiktig i vattnet, men efter ett tag plaska han runt som en riktig fisk... hihi, de va sååå skoj o se! Mammas lilla snutte! Så, ska försöka ta oss iväg o bada minst 1 gång i månaden iaf!
Vi hade faktiskt en bra natt inatt, han vaknade bara och åt nångång, tror jag...:P



Bestämt mig.

Jag fortsätter att dricka cola & fanta istället för alkohol, alkohol är inte min grej längre!
Så i fortsättningen så avstår jag det, helt & hållet.
Hade inte druckit en droppe på 1,5 år, och jag har inte saknat det de minsta heller.
Gillar inte berusningen alls, och inte hur man blir heller, fjantig & surrig! Och dagen efter mår man som en kratta... Är det värt det? Nä usch...




Gud så jag älskar mina pojkar, dom e bäst!

Men snälla!

Ge mig en bra natt! Inatt har han vaknat 1 gång i timmen, och ibland flera gånger i timmen!

Läser på en dels bloggar att..."gud, idag är jag så trött för lillen vaknade 2 gånger så ajg fick gå upp o stoppa i tutten.." Fick jag 1 sån natt vore jag glad! Att de bara va och stoppa in nappen TVÅ gånger...
Älskade lilla Troy, om mamma ändå visste va det va...


Vi låg och drog oss ända till halv åtta iallafall... nu har vi packat och donat och Dojje sitter och äter gröt med pappsen sin!:)
Vi ska åka till matfors och bada på badhuset, dom värmer upp poolen vissa dagar i veckan, så då tänkte vi passa på=) Har ju aldrig badat me han på bahus nångång, så de ska bli riktigt roligt :)
Ska möta upp mamma där först och sola, innan badet. SKa bli riktigt kul :)
Därefter följer vi med mamma hem till Haga, där vi ska bli bjuden på middag!


Igår började jag o Troy dagen med en promenad runt Forsön, sedan hem och åt lunch, sov en sväng, sedan åkte vi till Johanna o hennes nya lägenhet, sedan hem o dona på lite! Sedan blev det spinning för min del, sedan blev det kycklingfileér och bulgursallad till middag, mumms :) Senare på kvällen blev det Idol och dipp och grönsaker! Nu fick ni hela min dag i detalj...




Nej, nu ska vi packa in oss i bilen... måste stanna till på ica och köpa sånnadär badblöjor också!

Hörs!

Fett!!!

Jag gick ner alla mina gravkg ganska så fort, som va ungefär 24kg+, dan innan han kom ut, jag till och med gick ner 1,5kg till! Men vet ni vad, dom har jag redan gått upp, dom där 1,5kgorna alltså. Det blir väl så när man äter som jag äter, de vill säga... snabbmat flera gånger i veckan och 10 liter läsk på helgen för att man tycker att man "förtjänar" det, sen börjar karusellen om igen när det är Måndag och man ska vara nyttig! Jag gick faktiskt ner mina gravkg utan att göra ngt speciellt alls, promenader och träning nån gång i veckan, men jag åt alldeles för mkt onyttigt... tänk om man hade ätit nyttigt då, då kanske man hade gått ner ännu mer!
Fan, jag har så svårt att gå ner dom är kg jag vill gå ner, jag går ner till --- sen är det stopp, man vill ju inte direkt gå runt och va hungrig, och den där kvällsmackan efter träningen e ju så god, och på helgen vill man ju unna sig... haha! Men det är väl så, man måste krympa magsäcken lite och kanske ta en frukt istället för en macka, ska man va fin får man lida pin!

Jag va nyss till tandläkarn, och inga hål, yes!!!! Troy va hos min farmor o farfar så länge och han grät ungefär 55min av 60min  jag va borta, sken upp som en sol och skratta när jag kom dit, lillhjärtat mitt :) Mammigare pojke får man leta efter!:) Gav han sin middag där innan vi for hem till pappsen,nu e maten i magen på mig o sambon och jag väntar på att få gå ner på Träningshuset, ska testa på Pilates idag, bra med lite variation... Har aldrig testat det förut.


Och Ellinor, tack för din kommentar!!! :) Börja blogga igen du med!




Fattar inte hur man kan sjunka så lågt.

Zombie!

Ja, på tal om att laga bebis-mat åt Dojje. Jag är annars sämst på att laga mat, så ni kan ju tänka er hur det gick att laga åt han! Spagehettie & köttfärssåsen fick han itne ens smaka på, det smakade rått kött rent ut sagt... Fisken jag gjorde tyckte jag blev helt ok, men den rös & sjöjdes han av... Så vet ni vad, jag kör på med barnmatsburkar... jag  blev då matad av de i mitt första år och jag lever ju och mår bra, eller hur? Och att stå i nån timme och göra mat, då man egentligen inte vill annat än att lägga sig ner i sängen och halvdö för att man är så sinnes-sjukt trött, och då maten inte ens blir nå bra... så skippar jag de! Sen är det ett sånt j*kla hysteri om att de ena och de andra är farligt och igne bra, höger & vänster, blabala och att man MÅSTE ju göra hemlagad mat åt sina små annars är man en dålig mamma, (även om inte folk säger det rätt ut). Näe, vet ni vad... jag tycker barnmatsburkarna både smakar bra och är himla praktiska:) NOG om det...


Till nått helt annat... För att få klaga lite, jag känner mig helt slutkörd, heeelt slutkörd i skallen! Jag får ingen sömn... HELA förra veckan vaknade Troy säkert 20 gånger varje natt och va ledsen, ibland hjälper inte ens bröstet. Nu är vi alltså inne på andra veckan som det är såhär! Visst, det har varit såhär i nån månad nu, men vi brukar kunna ha 1-2 bra nätter, då han bara vaknar och vill äta 2-3 gånger, mellan dom dåliga, men nu är det inte så. På morgonen är han hur glad som helst & pigg, ligger och drar mig i håret och fnissar och far runt och pratar i sängen, jag ligger kvar i det sista tills han lessnar lite. Fattar inte hur han kan vara så pigg då han sover så dåligt. Men, det underbara i allt de här jobbiga, är att det räcker att Troy tittar på mig sådär gulligt som bara han kan, så glömmer man allt de där jobbiga... Men just nu, skulle jag verkligen behöva en HEL natts sömn.... det skulle vara så guld värt!
Och tänk om man visste, varför han är så ledsen, är det sån där "nattskräck"? För han ser inte ut att vara vaken vissa gånger när han är ledsen.... Eller är det en "fas"? Är det tänder??


Önskar jag kunde byta med han, vill inte att han ska vara så orolig om nätterna :( Mammas lilla ögonsten!



Latsidan

Vad har hänt sen sist? Ja, i lördags va jag ut på mittis. Första gången jag va borta från Dojje så länge, och det hade väl gått bra men han hade skrikigt mestadelen. Johan hade jour så Johans mamma va också här.

Först kom Helené hit nån timme innan vi vandrade bort till Elin och mötte upp allihopa. (vi tjejer som gick gymnasiet ihop). Sedan åkte vi bort på Knutstation och käka och drack en öl, sedan tillbaks till Elin och förfestade, kikade på gamla kort sen gymnasiet och våra tjejmiddagar, åh lord! Haha!
Runt elva gick vi ner på mittis, folk, folk, folk överallt... men det va trevligt! Syrran min kom också så de va ju skoj, hon har blivit så stor, hjälp!:) Vid halv två kom älskade Johan och hämtade mig, kom hem och åt pizza som dom ahde sparat åt mig =) Sedan blev det till att pumpa ut... Vid tre somnade jag, kvart över fem vaknade Dojje o va hungrig o ville ha bröstet men d gick ju inte så d va bara att kliva upp och göra iordning gröt och busa lite med han tills han somnade om och sov ända till tio!

Men överlag va det trevligt, kände att jag behövde komma ut och göra något på egen hand, man uppskattar allt, på  ett annat vis då!


Vad har hänt mer? Inte så mkt faktiskt... Äntligen satt upp stortven på väggen, den har stått och dammat länge o väl här inne i datarummet. Blev mkt bättre med den tven, vi är toknöjd!


Troy sover fortfarande dåligt, far runt som en ångvält i sängen och blir förbannad när han hamnar på mage, vet inte vad det är... tänder kanske? Jag behöver sömn iaf! Men därimot gillar han att ligga i vagnen igen iaf, så jag slipper gå runt o bära på han... det är skönt :) Min lilla skrotnisse! Gud så jag älskar den pojken, det är inte klokt!

Ska snart iväg på spinning, sedan kommer Emma hit, då ska vi traska bort på After Work och käka mat allihopa, trevligt =) Efter maten ska vi skjussa iväg Johan till nån... för dom ska på hockey, jag , emma o Troy ska se film, äta gotta och surra massa :) Ska bli hiiiiimla trevligt!



Äh, nån bild kanske?