Snö snö snö

Usch, inge roligt när det VRÄKER ner såhär, hade ju tänkt en promenad idag men jag tror vi hoppar det.


Igår hade vi besök av både Viktoria & Ida, trevligt. En promenad blev det också. Hann även med att dammsuga och plocka undan lite här. Johan tog disken och jag dammsugningen!=)
Lille Troy har sovit rätt så bra inatt.. och även jag har sovit bra.. när jag väl har sovit. Men lika trött är jag för det. Och blek är jag... kritvit på hela kroppen, sminkväskan har snart dammat igen tror jag, haha.
Hur är det med solarium och ammning? Det kan väl inte vara nån fara väl? Eller? Nån som vet?

Mamma & pappa har köpt en 3:a i Sundsvall, i Haga. Och redan på Söndag kommer det folk och ska titta på huset vårat...usch, JAG VILL INTE SÄLJA DET. Det är ju ändå mitt barndomshem, jag har bott där i hela mitt liv.
Och nu ska jag måsta åka förbi där och se på, när några andra bor där, det svider som bara den, har jag kommit fram till =(  På ett sätt så vill jag, att jag & Johan ska köpa det, men på ett annat sätt vill jag inte binda fast mig här...köper jag ett hus vill jag vara säker på att jag vill bo kvar i det huset resten av livet.
Nåväl, jag kan inte göra så mkt åt saken. Men ont gör det.
På Söndag ska vi dit på middag, jag, Troy och Johan...=)


Troy har nyss ätit och ligger och sover så sött.... han är verkligen det bästa som har hänt mig, han och Johan! Här kommer lite bilder!

Troy & pappa ligger o sover =)




Mammas hjärtegull!



En blek mamma & världens finaste!



Älskade bebis


Besök.

Natten inatt va mkt bra... varannan, var tredje timme har han vaknat och velat haft mat... och jag har inte hört han gnytt och så nå mkt allt... en-två gånger bara. Gossen är så himla gluppsk, så jag försöker ge han oftare fast mindre... Att det kan komma så himla mkt mjölk ur brösten, det är helt sjuuuukt?!! Vart kommer allt ifrån?=P Det känns som att hela jag är DRÄNKT i bröstmjölk...och vart jag än sitter och ammar så blir det pölar...
 Men det äre värt, så himla sjukt bara... att det kan komma så mkt, utan att man gör ngt själv =)



Idag kommer min farmor & farfar hit på besök, dom måste ju träffa barnbarnsbarnet sitt =)
Klockan ett ska vi vara på bvc för vägning och mätning, då tar vi vagnen dit och efter besöket blire en prommis. Efter prommen så kommer Helené, Roger & Elton hit på besök, trevligt =)


Just nu ligger mina pojkar i sängen och myser... jag tänkte faktiskt joina dom en timme innan det är dax för uppstigning=)


Hörshej

Huga.

Mammas lillprins har gaser i magen, han ligger och gnyr & gråter mest hela tiden =( Och har hicka och fiser om vartannat...stackarn! Inatt blev de inte nå vidare mkt sömn...och inte igår på dagen heller... så jag skickade Johan på apoteket imorse så han köpte sånnadär droppar. Så nu har vi gett Troy sånna... så man får ge det lite tid och se om det blir bättre, tycker så synd om lillvännen min!


Tidigt imorse tog vi ett bad också, det gillade han och den här gången låg han njöt med ögonen öppna =P Gofisen.
Får se om det blir nån promenad sen... men jag tror inte det. Just nu ligger han och halvsover hos pappa sin... och jag vill inte göra nå mkt väsen av mig då han äntligen får sova lite.
Men därimot ska jag lägga mig ner en timme och stänga mina små innan det är dags för matning igen!!=)


Vi hörs.

Sover.

Vår lilla groda skriker nästan aldrig. Han är så lugn så man nästan blir orolig. Men hade det vart tvärtom så hade man vart orolig för det...

Såå, tänkte berätta lite om förlossningen.... Vi kom in kvart över tolv på förlossningen, då va jag öppen 2 cm... strax innan kl 2 gick Johan ner och köpte lite gotta...och jag satte mig i badet inne på rummet...precis när Johan kommer tillbaka så är det ngt som bara "hugger tag" i mig och jag får RIKTIGA ONDA värkar. Plopp säger det i vattnet...och MITT vatten går...i badvattnet...och grejjen med dom där "badkaren" är att man måste släppa ut allt vatten innan man kliver ur... och det tog ju sin tid..eller tid och tid...då kändes det som en evighet..nåväl. När allt badvatten rinner ut, så får vi inte upp dörren på badkaret, haha...så där sitter jag naken och skriker och har lite små panik, tillslut kommer barnmorskan in och får upp dörren... går in till sängen och där sätter det verkligen igång på riktigt... det va bara att följa med karusellen...Klockan är då runt två och jag är öppen 5 cm ...

Får först akupunktur, vilket funkar på mig... att man blir lite slö, har ju fått det så många gånger förr. Smärtan dock är inte att leka med så jag  börjar med lustgas och det va min räddning! Från att jag tog lustgasen-masken i handen så släppte jag inte den tills han va ute..typ =) Sen vet jag inte vad klockan va eller hur det gick till... men jag fick ryggmärgs.bedövning och tack gode guuud .... vid fem över fem sätter krystvärkarna igång och 17.36 kommer lille Troy ut till världen! Helt perfekt.
Vilken känsla....går inte att beskriva med ord.
 Utan Johan hade jag aldrig klarat de, han har suttit vid min sida hela tiden... Och klippte navelsträngen gjorde han också=)

Jag hade anat smärta... men den smärtan jag kände... trodde jag inte fanns, på riktigt!!!!!!!!! Men den kärlek man känner, går inte att beskriva... det går verkligen inte.



Lillen fick gulsot så vi fick stanna kvar på BB en vecka och som tur va fick Johan sova kvar alla dagar, fast två utav dagarna bodde vi på hotellet också, men nu e vi äntligen hemma och allt flyter på som det ska . . .=)



Tänkte slänga upp lite bilder på gulingen min... och lite andra bilder=) Puss o hej!

Dagen innan Troy kom =)




SMÄRTA



Lille Troy några minuter gammal



Mamma & pappas älskling



Troy



Älskade bebis













Tack!

Tack för alla fina kommentarer =)


Tänkte skriva lite om förlossningen och så... men känner att jag inte har orken ikväll... tänkte försöka sova nån timme innan det är dax för matning igen!!

Idag fick lillgrodan bada för första gången, och jag tror han gillade det, han pep lite dp & då och blundade igenom hela badet, haha! Efter badet va bvc hit och hade lite info och så, kändes tryggt! Efter besöket där tog vi första turen med vagnen ute i de fina vädret, där trivdes lillen ännu mer!!!









Troy.

3834g & 51cm lång.


Äntligen är vi hemma från Sjukhuset, lillgrodan fick gulsot så han fick sola av sig lite!
Så idag blir lillen 1 vecka gammal.
Kan inte beskriva vilken känsla det är, man ligger och tittar på han konstant, och då och då kommer det tårar för att han är så otroligt vacker, helt perfekt.
Just nu ligger mina två prinsar i sängen och myser, och jag tänkte joina dom!


Bilder kommer senare!



Nu börjas det...

Ja, alltså nu börjar det göra riktigt ont i sammandragningarna... dom är ju fortfarande oregelbunden...som mest cirka 15min mellan varje och ibland är det bara 5-6 min mellan... vissa gånger gör det mer ont än andra.
Men grejjen är den.. att vad är det för skillnad på en förvärk och en riktig värk? Jag vet ju att oftast om det är en förvärk, så försvinner smärtan om man rör på sig eller tar en dusch eller dylikt... men nu har jag testat de där med att röra på mig... ibland hjälper det och ibland inte alls... såå... är det förvärkar jag har????
Fasiken, man blir ju så osäker på allt... well, än på länge äre ju inte dags... men ändå har man ju skräckbilden i huvet... att man knappt hinner till Stöde så sätter krystvärkarna igång... och då finns ju det inte så mkt att göra...haha! Nej, skämt o sido... orolig är man ju trots allt i vilket fall som helst!!!

Denna natt lär ju bli rolig =) Och ett plus är ju att nässprayen knappt fungerar och att jag har börjat få ont i örat....STACKARS MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det blev Sundsvall.

Fast sju imorse. Vaknade runt fem ännu en gång utav att det är dyngblött i sängen.
Såå, jag ringde ner igen och dom tyckte vi skulle komma ner.
Ctg-kurvan såg jätte bra, bäbis hjärta slog som de skulle och jag hade rejäla sammandragningar...
Slängde upp benen i gyn-stolen, den som vi alla älskar så mkt...ELLER INTE... dom va jätte osäker på om jag hade vattenavgång eller inte... även fast dom va två som skulle fastställa...efter många om och men... så kom dom fram till att det är nog slemproppen ändå... även fast det va så vattnigt vissa gånger.
Dom tyckte vi skulle vara kvar i stan över dagen, om vi kanske hade ngt ärende eller kände nån... utifall det skulle bli ngt under dagen... eftersom det är en bit att åka från Ånge. Men vi bestämde oss för att åka hem ändå, jag är så jäkla förkyld, fruktansvärt ont i benet och samtidigt så har jag starka sammandragningar som gör ont... då vill man helst vara hemma... ligga i sin egen säng och så... jag tror ändå inte att de blir ngt idag... isåfall imorgon eller övermorrn... det kanske till och med går över...vem vet??? Jag tror iaf att jag hinner med mvc-besöket på Onsdag!!! =)

Jag har iallafall fått sovit en halvtimme nu då vi kom hem....ska lägga mig ner igen och försöka med en halvtimme till!=) Känns mkt bättre nu då man vet att aldrig e bra med lillen där inne ... man blir ju så orolig!



På återseénde!

En timme.

Somnade vid ett och vaknade vid två av att det rinner... blött i sängen... får återigen för mig att de kanske e vattnet... men nu har de slutat... fan man blir ju så osäker! Ska vänta återigen och se om det fortsätter..för de gjorde det inte igår. Kanske det bara är så att det sipprar sååå himla lite....?? Hon på förlossningen sa även att de kan sippra lite, och sedan "täppas" igen..för det är sååå små hål.
Har sammandragningar och "mensvärk" också...så ngt borde ju vara pågång...

Nåväl... ska lägga mig i sängen igen... och invänta och se om de kommer ngt... vem vet, kanske vi måste åka ner till Sundsvall inatt... fast jag tvivlar...


På återseénde!

=*(....

jag har så himla ont i högra benet så jag vet inte vart jag ska ta vägen... hur jag än ligger eller sitter så gör det ont...
Jag börjar få lite små panik... satt i duschen bra länge och tillslut började jag gråta... vad är det för fel på benet??? Kan de vara ischiasen som gör så himla ont... det liksom är så ...det sitter i HELA tiden... det går inte över... skulle nån föreslå att kapa av det så skulle det nästan kännas skönt....

ÄRe nån som känner igen sig??? Varför gör det så innåt helvetes ont...det liksom börjar i höften och strålar ut i knät...


ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ


Näe...





Hjärtat va på Söderins och skulle köpa mat hem... men de va så mkt "fjällen"-folk där och folk gick ut och sa "hit ska vi aldrig mer gå, vilken jävla tid det ska ta..." , så han vände lika snabbt... så nu är han på ICA och köper hamburgare som vi får göra hemma själv =)


Jag tror förresten att slemproppen spelar mig ett spratt..... "mensvärk" har jag som bara den så jag ska sätta mig i duschen ett tag.... ååå jag vill att de ska sätta igång nuuuuu... men det kommer säkert dröja flera dagar till! Men den som väntar på ngt gott.... =) Helt otroligt att vi snart har en liten bebis här hos oss....

Ett spratt!

Antingen så är nånting på gång där inne, eller så är det slemproppen som spelar mig ett spratt! Slemproppen börjar likna vatten mer... Får för mig att det är det som börjar sippra ut...
 Har ringt ner på förlossningen och jag ska vänta och se under dan vad som händer, SPÄNNANDE=)
Jag hoppas det är slemproppen och att  han där inne vill vara kvar ett tag till, för nu har jag blivit dunderförkyld och har skit ont i halsen=/

Blev inte många timmars sömn inatt heller...hoppas jag kan sova lite under dagen iaf, hjärtat får ta hand om mig... fast jag har ju väckt han varannan timme inatt också. .. Nej, nu blir det tven och sängen!


Uppdaterar under dagen!

Åhhhhhhh




Idag har vi inte gjort många knop, varit o tittat i replokalen som dom hade fått till så fint... bjudit över Jim på middag.... Hjärtat gjorde iordning kött & klyftpotatis & morötter i ugn...mumms! Innan det hann jag prata med Elin i över 45 min i telefon... så nu är jag allt uppdaterad =P


Annars har vi gått och blivit förkyld här hemma, ont i halsen och snorig...både jag & Johan, inge trevligt alls! Ingen feber iaf, brukar kunna klara mig ifrån det... får se om jag gör det denna gång också.
Hoppas på bättre sömn nu inatt... fick sova en timme förut på eftermiddagen... Nej, jag provar sängen påengång!


Gonatt!



Kors i taket!

Jag tror minsann slemproppen lossna inatt... det betyder att det händer ngt där inne iaf =P

Har ont i ena skinkan så jag tror jag ska spy snart... ischias önskar jag inte nån, inte ens min värsta fiende!
Jag går som att jag har skitit på mig, det känns att han ligger långt ner nu må ni tro...
Nu vill jag att de ska hända ngt mer.... ge mig smärta i magen tack =D
Tänk om man skulle gå gravid och växa i 9 månader till... HUJEDA MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Älsklingen handlade världens brakfrukost imorse...de va vi värd! Inge mkt sömn alls inatt... är helt färdig! SKulle egentligen till SUndsvall idag men vi hoppade det, ingen av oss har orken...


Nej, nu blire tven och sängen... orkar knappt hålla ögonen öppna....

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av http://z4mbizzz.bloggagratis.se/

Regler:

1.Länka till den som taggat dig

2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv

3.Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg

4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.


Sju Sanningar om mej : )


1. Hatar att inte få som jag vill, både på gott & ont.


2. Har svårt för att sova borta, har jag alltid haft.


3. Tänker för ofta på vad andra tycker och tänker.


4. Hatar att städa, men när jag väl sätter igång är jag PETNOGA. 


5. Kan fortfarande sakna min snutte-trasa sen jag va liten =)


6. Har svårt att "hålla i" pengar.


7. Älskar att gå till frissan och bli ompysslad =)


Jag utmanar: AK, Elin.J, Emma.L, Lina, Kicki, Helené & Jessica.J


Nej nu...

Jag gråter snart till allt jag tittar på =P
Jag tittade på musikvideon till Leona Lewis-Run... i 5 sekunder och började gråta! Jag vet för guds skull inte ens vad den handlar om, mer än att själva melodin va vacker.. haha! Är man känslig eller vad?


Har inte sovit nå bra alls inatt, vaknat hela tiden. Vaknade sista gången strax efter nio imorse av att hjärtat kom hem på lunch, och då hade han en Zäta med sig, som hoppade upp i sängen och gosade, gud så mysigt =) Ska vara hundvakt idag =) Så bara jag har fått på mig lite kläder och borstat tänderna så ska vi bege oss ut, Zäta och jag.

Fredag idag, bästa dagen på hela veckan. Blir lite smarrig middag ikväll iallafall... älgkött med bakad potatis & mkt vitlök-smör och en fetaostsallad. Sen blire nog bara mys framför tven, hjärtat är krasslig och snorig och jag är inte sådär överdrivet pigg heller.
Kanske bebis vill titta ut inatt ... man kan ju alltid hoppas =)


- Johan, vad jag älskar dig!! Du är för bra för att bara sann, på alla sätt & vis =)! 


1+1=3    =)

Sjusovare!

Maria, du har nog rätt... jag hoppade bakningen...=) Men man blir ju tokig av att bara gå hemma och inte göra ett skvatt, inte känner man sådär överdrivet många här uppe... och sen så kan ju d slå till när som helst så man vill ju försöka vara hemmaplan också! Kul att du kommenterar, längtar tills ni kommer upp =)

Johan kom hem vid tio på lunch, vi åt frukost..la oss i sängen o tittade på tv tills han skulle åka tillbaka på jobbet igen, jag somnade om som en stock och vaknade runt halv ett...OJSAN....klev upp, plockade undan lite och tog tag i dammsugningen, jag fattar fan inte vart all damm kommer ifrån...poff säger det så är det där... helst i sovrummet..där samlas det mest, usch!
Har smällt i mig en macka och nu sitter jag o väntar på hjärtat, vi tänkte ta oss en skogspromenad... man måste ju få lite frisk luft!

Fick sms från Jenny föut, så himla kul att höra ifrån henne... en mkt speciell person, som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat... ! Synd vi bor 20 mil ifrån varann.. man ses ju aldrig nu.




Elva dagar kvar tills datumet går ut... just nu känner jag inte av nånting av att de skulle vara pågång... bara ischiasen som strålar sönder min vänstra skinka snart .... Nej, nu ska jag göra mig iordning... Puss o hej!

Badhuset

Idag har vi inte gjort mkt.
Gått runt som ett annat fån här i lägenheten fram till 4 ungefär... då hjärtat kom hem från träningen så åkte vi till badhuset i Fränsta och simmade, mja... iallafall nån längd... jag tyckte mest det va GRYMT SKÖNT att få flyta runt i vattnet...vara lätt för en gångs skull! Det va så otroligt avslappnande... har nog inte mått så gott på länge!
Efter en timme kanske så åkte vi hem. Gjorde köttbullar, potatismos, gräddsås & lingonsylt... de satt fint efter badningen=) Och sedan la vi oss i sängen och kikade på tv... Så har dagen sett ut och mer lär man ju inte hinna med.

Imorgon vet jag som vanligt inte vad jag ska hitta på, nån liten tanke finns där i huve att man kanske skulle ha tagit tag i kaveln och bakat lite... men vette tusan, det är alltid roligt dom 5 första minutrarna, sen blire bara jobbigt....mja, jag får la se!

Johan aj lav jo!


Färdig trammsat... nu blire sängen! Natti

Just de ja!

Invito va det! Mja, jag kommer nog inte ge den en till chans, tycker inte den höll upp den klass den utsa sig för att vara heller...Tyvär!

Rätt så meningslös dag idag också, gjort lite ärenden på byn, jag o Johan va ute o gick en kort promenad med zäta, fikade nere hos Karin, tittat på en film... som jag grät FLODER till.. jag gråter till alla filmer snart tror jag.
Sedan gjorde vi mat, pasta o pastasås, älsklingens special pastasås, SÅ GOTT =) Sedan somnade vi som stockar i sängen... vaknade helt yr och SOCKERSUGEN, strax före halv åtta... gjorde iordning glass, daimkulor & chokladsås... fettbomb.nu, och likdant vare igår...+ sån där grädde på flaska...hujeda mig! För dom som är intresserad så har jag gått upp 18kg, säkert mer nu...dra mig baklänges!=)
Till glassen kikade vi på "Halv åtta hos mig", så jääääkla bra... =D Lillen va också med och höll igång bra nog... Undra när han tänker titta ut egentligen ?!=)


Undra vad man ska hitta på imorgon??? ååååå jag e såååå utrååååkad!

Ny vecka!

Igår gjorde jag inte ett smack... enda gången jag gick ut va när jag hämtade posten!
Johan fick även sina Jack Daniels Whiskey glas, dom passade utmärkt i baren=)
Han ligger o sover han, han fick nätterna hela veckan så jag fick då minsann sova själv inatt, vilket gick hur bra som helst, vaknade inte en endaste gång innan han kom hem och somnade runt ett, SKÖNT!


Går in i vecka 39 idag, det börjar ta sig. Har förvärkar & sammandragningar mest hela tiden... så nog känner man av att det snart är dags, iallafall att det är riktigt nära =)!!! BB-väskan är packad & klar...nästan helt klar!! Så nu e verkligen allt på plats...!


Tro vad man ska hitta på idag då? Usch allting e så himla tråkigt just nu, och tiden känns som en evighet... man bara går och väntar och väntar och väntar....
Näe, lite frukost kanske man får i sig.

V.39



Hjärtat 25 år.



Jag


Helgen!

I fredags kom syrran hit vid 5, åkte nästan på engång och käkade på after work, gotti. Senare blev det film, godis, chips & dricka, och Blomman gjorde oss sällskap också.

I lördags, upp relativt tidigt, skjussade syrran på fotbollsträning och jag o Johan åkte ner till stan. Handlade en mysdress åt mig, en stor blomma/träd till vardagsrummet, ny matta till hallen, lampa till köket och lite småkraffs.
Senare på kvällen skulle vi ut och äta, tänkte ju så stort gå till Saffran, men där va de ju naturligtvis fullbokat, som på de flesta ställerna, vi tänkte helt enkelt inte på att boka bord, SMART!
Men, så fick vi ett bord inne på, VA DE NU HETTE... nyöppnaT inne i stan ... Italiensk restaurang iaf...eller jag vet inte hur pass nyöppnat det är men jag har då aldrig ätit där. Lite dyrare, lite lyxigare... och jag kan ju säga såhär, att det va bland de elakaste jag har ätit i hela mitt liv. Jag är inte kräsen då det gäller mat, men detta va rent ut sagt ELAKT!

Jag tog kalv-kött och saffrans-risotto, med nå konstigt ord för vitlök-persilja, ihophackat... för det första så såg köttet ut som en stor köttslamsa, det va ett stort ben i mitten, med fettstrimlor... rent ut sagt snuskigt! I risotton va det 3 kg saffran istället för 3g.... och nån vitlök smakade det överhuvudtaget inte.... jag kunde inte ens äta upp det!
Johans mat va ju lite bättre, han åt lamm, alltså blodigt... och nå konstiga potatisar till med nått skum över som smakade syrligt, han fick äta min mat då jag inte klarade det längre...!=)
Jag kommer aldrig glömma detta resataurangbesök... dels för att de va de dyraste jag har betalat för och för att jag har aldrig smakat på nå så elakt...USCH!


Efter maten åkte vi upp på bion och köpte karra o chips, vi såg "Yes man"... ååå va bra den va...bästa filmen jag har sett på länge  faktiskt.... !!=) Men en del förstår jag mig inte på, en del gapskrattar så fruktansvärt överdrivet... då det inte ens är sådär jätte roligt... verkligen tjuuuter.... så man skäms!=D
Efter bion åkte vi hemöver...o stängde våra små!

Igår, söndag... fyllde hjärtat mitt 25 år... han fick börja dagen med att öppna mina paket... en t-shirt och ett armband... de andra som jag har köpt hann ju inte komma, så det ska han få idag =) Sedan satte vi igång och städade lite... mitt i allt så kom farmor o farfar hit på besök... med tårta & lotter... trevligt =) Dom försökte sig på vaggan också, farmor har ju ändå bäddat den åt mig en gång i tiden, men vi fick tusan inte till det....! MEN, när mamma o Karin skulle försöka sig på den...vipps efter 3 minuter så satt den på plats...ÄÄÄNNNTTTLLLIIGGGEEENNNN......haha, jag trodde inte de va sant!!!!??? Ååååå det blev så himla fint, så nu såtr den på plats inne i sovrummet... kanske slänger upp en bild sen=)

Och sedan ramla det in folk hela tiden med paket... Johan hade beställt marrängsvisch...så de blev det =) Mammi o syrran va här ända till sju igårkväll.... ville dom skulle stanna längre .... =( Vill alltid ha dom här...

Nåväl... vid halv tio la vi oss, jag o Johan i sängen och kikade på tv tills vi somnade... som stockar!



Idag ska jag inte göra för mkt, bara vara tror jag... mår illa som en häst, har ont i händerna i skelettet... måste va vattnet?? Mår konstigt överhuvudtaget... usch!
Idag är det 14 dagar kvar... beeeebis, vaar eeee duuuu ???? Kooom uuut nuuu!=)